VERSLAGEN VAN LEED EN DE DOOD

(PAS OP: GRUWELIJKE FOTO)

VERSLAGEN VAN LEED EN DE DOOD

Fotofestival Naarden

Binnen het subthema Verslagen van leed en de dood zijn drie verschillende fotojournalisten samengebracht: Stanley Greene, Geert van Kesteren en Peter Martens. Zij brengen op uiteenlopende manieren ellende, rampen, geweld en de dood in beeld, gedreven door een sterk gevoelde noodzaak dit vast te leggen en aan de wereld te tonen.

Geert van Kesteren werkte voor een groot deel van 2003 in Irak, en zat er ook begin 2004. Veiligheid voor burgers, militairen en journalisten is er een schaars goed.

Geert van Kesteren is momenteel 1 van de belangrijkste Nederlandse fotojournalisten. Zijn bekendste publicaties zijn Mwendanjangula! AIDS in Zambia en Why Mister, Why?, naar aanleiding waarvan hij in 2005 aspirant-lid werd van fotobureau Magnum. Geert van Kesteren werd tweemaal door de Zilveren Camera uitgeroepen tot Fotojournalist van het Jaar, voor 1998 en 2005. In 2006 maakte hij de expositie Schraal voor Document Nederland van het Rijksmuseum Amsterdam.

N.B.

Dit bericht stond op dinsdag 12 juni 2007 op mijn weblog  ‘VKBlog delfzijl e.o.’  n.a.v. een bezoek aan het Fotofestival Naarden en is tot op de dag van vandaag de best bekeken bijdrage op VKBlog delfzijl e.o.. De ondertitel luidt: ”

PAS OP: GRUWELIJKE FOTO

Over klaasamulder

kunst & cultuur
Dit bericht werd geplaatst in fotografie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op VERSLAGEN VAN LEED EN DE DOOD

 1. Henk zegt:

  Ongetwijfeld een goeie fotograaf. Maar om al die ellende zo weer te geven? Moet toch anders kunnen.
  Dit kan iedereen. Je moet alleen het lef hebben om er na toe te gaan.

  grH

 2. Koos zegt:

  @henk: DIt kan niet iedereen. De foto is geen hoogstandje maar is juist een beeld dat de krant waarschijnlijk nooit zou halen, te gruwelijk. Ik geloof trouwens niet dat er veel mensen naar Iraq zouden gaan om hun leven te wagen, laat staan om al die ellende te fotograferen. Mijn lof gaat uit naar deze fotografen – Van Kesteren en Peter Martens en vele anderen – die mijns inziens integer de ellende in de wereld naar buiten brengen, iets wat steeds moeilijker wordt gemaakt.

 3. Dionne zegt:

  Dit geeft de kei harde realiteit weer, die inderdaad TE hard is voor de algemene media.
  Maar naar mijn inziens niet iets wat moet worden weg gewuifd.
  Petje af voor de helden die daar alles vastleggen en hun leven wagen om ons in het westen op de hoogte te houden. Dit zou ik nooit kunnen.

  Een diepe buiging!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s