Het REM eiland vertrekt uit Delfzijl

naar Amsterdam

Op zaterdag 26 maart vertrekt het REM eiland, vrijwel kant-en-klaar, vanuit Delfzijl over de Noordzee naar Amsterdam. De tocht duurt naar verwachting 36 uur, wat betekent dat het voormalig media-eiland zondag 27 maart aankomt aan de Haparandadam. Aan de westzijde van de dam, die de scheiding vormt tussen de Minervahaven en de Houthaven, gaat het REM eiland opnieuw een pioniersfunctie vervullen.


Het stalen eiland telt 3 verdiepingen, weegt 450 ton en zal afhankelijk van de weersomstandigheden op 1, 2 of 3 april op de 10 meter hoge poten getild worden. Drie drijvende hijsbokken met de namen “Triton”, “Atlas” en “Amsterdam” en hijsmasten van 60 meter gaan deze klus klaren. Een exacte aankomsttijd en moment van plaatsing is momenteel niet te geven. Na plaatsing wordt het platform afgebouwd. Dit zal naar verwachting 6 weken in beslag nemen.

Trekpleister

Het platform is een opvallende verschijning. Onder het motto “beleving is de beste promotie” is het REM eiland een trekpleister in de Houthaven. Vanaf het REM eiland kunnen bezoekers de havens, de bedrijvigheid op het IJ optimaal ervaren en de ontwikkeling van de Houthaven volgen. Met de recreatieve functie draagt het REM eiland bij aan het levendig houden van het gebied en biedt het bezoekers de mogelijkheid om de omgeving te (her)ontdekken.

Renovatie en invulling

Het REM eiland is gestript, gerenoveerd en uitgebreid. Architectenbureau Concrete tekende voor het ontwerp van het exterieur. Het gerenoveerde REM eiland is nog steeds stoer en functioneel. Het voldoet nu aan de veiligheidseisen van deze tijd, heeft meer ramen voor het nodige licht en een derde verdieping. Het onderste dek biedt onderdak aan NEWPEOPLE. Op het 2e en 3e dek komt het REM Eiland Restaurant waarvan de opening gepland staat in mei van dit jaar. Vanaf het dakterras, op 22 meter hoogte, is een fantastisch uitzicht op één van de oudste havens van Amsterdam.

De foto’s zijn vandaag gemaakt op de werf van Heuvelman Ibis aan het Eemskanaal in Delfzijl.

N.B.

Zie ook de bijdrage over de aankomst van het REM eiland in Delfzijl.

.

Over klaasamulder

kunst & cultuur
Dit bericht werd geplaatst in architectuur, delfzijl, foto, geschiedenis en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Het REM eiland vertrekt uit Delfzijl

  1. Pingback: REM eiland nu restaurant | klaasamulder

  2. Pingback: Veronica schip aangekomen in Groningen « Afdeling Kunst & Cultuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s