Me, Myself and I, Chi Peng

Fototentoonstelling in Groninger Museum

Het is Chi Peng’s eerste grote solotentoonstelling buiten China en deze is tevens aanleiding voor het Groninger Museum tot een grote aankoop van zijn werk.

In veel van Chi Peng’s geënsceneerde beelden speelt hijzelf de hoofdrol. Opgroeien en volwassenheid vormen daarbij belangrijk thema’s. Voor Chi Peng betekende dat dat hij, zoals zoveel van zijn leeftijdgenoten, als resultaat van de ‘éénkindpolitiek’ zonder zussen of broers opgroeide. Bovendien was het China van de jaren 80 radicaal anders dan dat van het decennium daarvoor en was Chi Peng‘s generatie de eerste die opgroeide in tijden van economische voorspoed. Zowel de enorme dynamiek, de niet te stuiten vooruitgang van China als ook onderwerpen rond (seksuele) identiteit en bijkomende gevoelens van optimisme, twijfel, onzekerheid en eenzaamheid komen tot uitdrukking in beelden waarin realiteit en fictie elkaar ontmoeten.
Te zien t/m 25 september

N.B.

Binnenkort zullen meer foto’s van Chi Peng worden getoond op dit blog.

Over klaasamulder

kunst & cultuur
Dit bericht werd geplaatst in foto, fotografie, groningen, museum, tentoonstelling en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Me, Myself and I, Chi Peng

  1. Zeer indrukwekkend de foto’s van deze fotograaf. Vooral de foto’s Catcher in de Rye en Children in de Rye kwamen binnen, zeker zoals ze tegenover elkaar waren opgehangen en je ertussen door loopt! Zeker een aanrader!!!

  2. Pingback: Consubstantiality | May I show you

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s