Fotowerken

Anne-Fleur Koolstra


Anne-Fleur Koolstra is geboren op 24 oktober 1985 en opgegroeid in het Gelderse stadje Zutphen en de mooie omgeving van die stad. Daar was ze van jongs af aan altijd bezig met het opsporen van spannende, sfeervolle plekken. “Ik was op zoek naar ‘geheime tuinen’, droombeelden en sprookjessferen in de stad, het park of het landschap daar omheen.”

Ze kon zich helemaal verliezen in de verhalen die deze plaatsen en sferen lieten ontstaan in haar fantasie.

Jaren later is ze zich bezig gaan houden met tekenen, schilderen en fotograferen. Ze ontdekte dat, met welke discipline ze zich ook bezighield, ze weer op het spoor van de zoektocht uit haar jeugd terecht kwam.

Nu is haar doel het overbrengen van deze ervaring op degenen die haar werk zien. Momenteel doet ze dat met fotografische bewerkingen. Veel van wat ze in het dagelijks leven zie, gebruikt ze in haar werk: barsten in ijs, kokende aardappels, luchtbellen in een fles frisdrank, een bewolkte lucht, et cetera.

“Mijn belangrijkste streven is dat het kijken naar mijn werk een ervaring wordt die de fantasie prikkelt tot een verhaal en een sfeer waarin je even volkomen wordt meegenomen.”

Expositie “Kunst in Harmonie 2011”, Rijksuniversiteit Groningen

Over klaasamulder

kunst & cultuur
Dit bericht werd geplaatst in beeldende kunst, foto, fotografie, groningen, tentoonstelling en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s