Open Kerk middag

Dorkwerd (gemeente Groningen)

Vanmiddag stonden de deuren open van de kerk in wierdedorp Dorkwerd.
Zo was er de gelegenheid om het rond 2008 zeer fraai gerestaureerde kerkje te bezichtigen.

De hervormde kerk is in 1648 op een wierde gebouwd. In de 19de eeuw is die wierde afgegraven. Van het ontvangen geld werd het Van Oeckelen-orgel gekocht. Maar het afgraven van de wierde had als nadeel dat de kerk ging verzakken. Het nieuwe orgel en ook de in 1869 aangebouwde toren maakten het gebouw ook weer zwaarder. Eind december 2006 is met de restauratie begonnen. Onder de kerk werden 25 middeleeuwse skeletten gevonden. Die zijn herbegraven. Daarna is het kerkje stevig en degelijk op betonnen palen gezet. (Reliwiki)

Uitzicht vanaf kerkhof Dorkwerd

Over klaasamulder

kunst & cultuur
Dit bericht werd geplaatst in geschiedenis, groningen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Open Kerk middag

  1. joost tibosch sr zegt:

    O wat mooi! Zo hoop ik ook -met name tegen Pasen ieder jaar- dat die grote wereldwijde kerk weer eens fraai gerestaureerd wordt. Ook die kerk is veel te zwaarwichtig geworden voor de ‘afgegraven wierde’ van onze tijd en zakt dus weg en moet degelijk op palen worden gezet.

    En dat je in zo’n mooie kerkjes (of elders) bij het lezen van een begrepen Exodusverhaal zelf ook weer “bevrijding” voelt..en bij dat voor moderne hersens nog moeilijkere verrijzenisverhaal weer hoop voelt voor de toekomst van de wereld en voor je zelf, ondanks alle reeele lijden, afgang en dood.

    En dan mogen ze wat mij betreft buiten best paaseieren verstoppen voor de kinderen, en thuisgekomen overdadig eten met het gezin. Wellicht missen we dan ook onze paasconcerten en paasshows niet zo erg meer en dat we er perse op “uit” moeten met Pasen. Volgens mij hoort dat bij een andere levensbeschouwing thuis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s