Pomphuisjes

Licht scheppen

Tot begin deze maand waren bijzondere lampen van vormgever Albert Geertjes te zien op de tentoonstelling ‘NOORDERLINGEN PRESENTEREN LAMPEN IN HET CBK’ in Het Centrum Beeldende Kunst in Groningen.Zijn lampen zijn ook te zien op de pomphuisjes van de brug over het Winschoterdiep in Groningen.

‘De brug over het Winschoterdiep heeft een expliciet zichtbare techniek: grote hydraulische cilinders met elk een pomphuisje fungeren aan weerszijden van het brugdek als blikvanger.


De pomphuisjes, die de vorm hebben van torens, zijn een gezamenlijk ontwerp van de architect van de brug Maarten Schmitt en vormgever Albert Geertjes. Uit het bovenste deel van de torens puilt een constructie van glas die van onderaf belicht wordt. Roterende blauwfilters boven de lampen zorgen daarbij voor een vlammend effect. Om vandalisme tegen te gaan, is de glasconstructie geheel van gelaagd glas gemaakt. In totaal is in het kunstwerk ongeveer 7000 kilo glas versneden en verzaagd tot grote en kleine driehoeken.’ (STAAT IN GRONINGEN)

Over klaasamulder

kunst & cultuur
Dit bericht werd geplaatst in architectuur, beeldende kunst, groningen, tentoonstelling en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s