Unholy McTrinity

Jake en Dinos Chapman

Aan de kruizen van Unholy McTrinity hangen Ronald McDonald, Hamburglar en McCheese

‘Jake en Dinos Chapman (Cheltenham 1966; London 1962) tot de generatie Britse kunstenaars die vooral in de jaren negentig nogal wat stof deed opwaaien met geruchtmakende (groeps)tentoonstellingen. De broers Chapman werden bekend door hun werken met anatomisch bizarre etalagepoppen over seksueel misbruik, over mislukte genetische manipulatie of kwam elke interpretatie geheel voor rekening van de kijker zelf, zoals de kunstenaars beweerden?

De broers maakten ook sculpturen. Hierin zijn de symbolen van McDonalds (onder andere de ‘M’) verstopt in namaak-‘primitieve’ sculpturen. McDonalds heeft zijn invloed tot zowat alle landen en culturen van deze aarde uitgestrekt. Welke gedachten en gevoelens roept dit bij ons op en waarom? De werken van de Chapmans lijken in de eerste plaats bedoeld om verwarring te stichten of te amuseren.'(Digischool)

Gezien in Groninger Museum, ‘Hoogtepunten uit eigen collectie’

Over klaasamulder

kunst & cultuur
Dit bericht werd geplaatst in beeldende kunst, groningen, museum, tentoonstelling en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Unholy McTrinity

  1. joost tibosch sr zegt:

    In deze kruisgevoelige week denk ik als gelovige alsmaar aan die man die met iedereen omging..en dat joodse overheden dat vervelend vonden, als de dood voor zijn populariteit, en de op rust bedachte romeinse bezetter daar al helemaal niet van gediend was..en dat ze hem daarom maar vlug uit de weg hebben geruimd.
    Wellicht ben ik overgevoelig, maar zouden we, als kunstenaar, ook zoiets doen met die op het balkon vermoorde Jezus’fan ML-King of de in zijn tuin neergeschoten Gandhi (ook Jezus’fan).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s