Shoes

‘Sonic Tapestry V Shoes’ – Tomoko Mukaiyama

SHOES’ is een installatieperformance met de meest bijzondere en onwaarschijnlijke schoeniconen van onder andere Prada, Christian Louboutin en Manolo Blahnik gecombineerd met ruim vier eeuwen pianoliteratuur.

Pianiste en kunstenaar Tomoko Mukaiyama verweeft op intelligente wijze diverse en zeer uiteenlopende composities van Bach tot The Carpenters en plaatst ze in een nieuwe muzikale en visuele context. Voor zowel een doorgewinterd muziekpubliek als voor een nieuwe luisteraar levert dit spannende en vooral nieuwe (luister)ervaringen op. In hoeverre kun je muziek tastbaar of zichtbaar maken? In haar performance nemen schoeniconen haast menselijke proporties aan: ze bewegen, dansen, bedrijven de liefde, sterven en verdwijnen.

Mode is een bron van inspiratie en biedt tal van mogelijkheden om te communiceren met het publiek. Zo werkte Tomoko eerder met 12.000 witte zijden jurken in haar installatie ‘wasted’ dat wereldwijd door meer dan 10.00 mensen werd bezocht. Voor dit gloednieuwe programma SHOES’ kiest zij het meest ritmische, tot de verbeelding sprekende object uit de modewereld: de dameshak.

Zaterdagavond 23 april heb ik een try out van de voorstelling in Grand Theatre Groningen gezien.

Over klaasamulder

kunst & cultuur
Dit bericht werd geplaatst in groningen, muziek, theater en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s