Compensatiegebied Ruidhorn

Vogelkijkpunt / uitkijkpost

Het perceel “De Ruidhorn” maakt onderdeel uit van de Emmapolder(Groningen), die in 1943 is drooggelegd. De Ruidhorn ligt tegen de Waddendijk aan en tussen 2 landbouwpercelen in.
Het perceel is tot 1994 als bouwland in gebruik geweest en sindsdien in het bezit van Natuurmonumenten en toen zijn ook de eerste inrichtingsplannen gemaakt.
Het doel was om een dras-plas gebied met brakke kwel te creëren en als zodanig een natuurgebied met een speciale waarde voor broed- en trekvogels en zoutminnende planten.

Dit compensatiegebied is, in opdracht van Groningen Seaports, in samenwerking met de energiebedrijven RWE en Nuon ingericht als “nieuw” natuurgebied ter compensatie van de verloren gegane natuurgebieden, als gevolg van de komst van steeds meer bedrijven, de Eemshaven. Het gaat hierbij om ca. 50 hectare die terug werd gegeven aan de natuur. Een gedeelte van deze compensatie vindt deels plaats op het land. In eerste instantie is het “oude” gebied van Ruidhorn (oorspronkelijk gebied Ruidhorn was ca. 20 Ha) aangepakt.(Avifauna Groningen)

Over klaasamulder

kunst & cultuur
Dit bericht werd geplaatst in architectuur, groningen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s