Noord Nederlandse Dans

De Bijenkorf opent haar deuren voor Noord Nederlandse Dans

Hedendaags dansgezelschap Noord Nederlandse Dans trad zaterdag 28 mei op in de Groningse Bijenkorf. Het gezelschap doet dit in het kader van de eerste City Series die van 27 mei t/m 3 juni plaatsvinden in Stadsschouwburg Groningen.

Het is de eerste keer dat De Bijenkorf samenwerkt met het dansgezelschap. Beide vinden het een gelukkige combinatie omdat “de moderne dans goed past bij de moderne klanten die bij de Bijenkorf komen winkelen”. Ook sluit het optreden in de Groningse binnenstad goed aan bij het doel van de City Series: “de band tussen stad en dans versterken”.
Drie dansers van het gezelschap voerden een choreografie op van de jonge Israëlische choreograaf Roy Assaf, die in de landelijke pers lovende kritieken kreeg. Deze choreografie is onderdeel van de voorstelling Rock Paper Scissors die ’s avonds in zijn geheel te zien was in Stadsschouwburg Groningen.

De City Series zijn een mix van alle activiteiten die Noord Nederlandse Dans in huis heeft. Naast Rock Paper Scissors, zullen dansers van het gezelschap in Wireless zelfgemaakte choreografieën presenteren aan publiek. Ook zijn er Open Rehearsals en interviews met de choreografen en dansers. Op 3 juni ronden de studenten van de StudioGroup de City Series af met Mouth Music the Remix.

Over klaasamulder

kunst & cultuur
Dit bericht werd geplaatst in film, groningen, youtube en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s