Tuin Centraal Museum Utrecht

De Kloostertuin

De besloten Kloostertuin doet door haar rust niet vermoeden dat ze in het centrum van de stad is gelegen. De tuin kijkt uit op het oude klooster en de Nicolaïkerk, uit het begin van de 12de eeuw.

In 1986 kreeg Struycken de opdracht voor een monumentaal werk in het kader van de verbouwing van de oude artilleriestallen in de tuin van het Centraal Museum.

Liam Gillick ontwierp voor Beaufort03 een doorzichtige kubusstructuur bestaande uit metalen staven. Het werk houdt het midden tussen sculptuur, installatie en architectuur. De vorm doet denken aan een kiosk en drukt een aantal ideeën uit die eigen zijn aan de huidige politieke, sociale en economische systemen. Die ideeën zijn woordelijk aanwezig in het werk. De ‘Kiosk’ verhuisde onlangs naar de binnentuin van het Centraal Museum Utrecht.

En als we naar boven kijken:

Vierkante cabine van lichtdoorlatend polyesterhars die aan buitengevel van het Centraal Museum is bevestigd. Het raam van de cabine kijkt uit op de binnentuin. De Clip On, zoals het object wordt genoemd, is te betreden via een opening in de muur op de tweede verdieping van het museum

Clip On, Joep & Klaar van Lieshout & van der Lippe

Over klaasamulder

kunst & cultuur
Dit bericht werd geplaatst in architectuur, beeldende kunst, foto, Geen categorie, geschiedenis, kunst, museum, natuur, tentoonstelling en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Tuin Centraal Museum Utrecht

  1. prachtige gebouwen serene sfeer….tenminste als er is opgeruimd.
    Dw.z.: de wilde rotzooi maaien; de ‘moderne kunst” troep naar de schroot, dat onogeijke stuk glasfiber eraf.

    Eebentueel de dichtgemetselde ramen open maken en er kozijnen met glas in. Zijn vast nog wel tekeningen van de oorspronkelijke staat.Zal wel kozijnen met kleine ruiten zijn geweest.

    Dan kan het nog gered worden van die troep geldverspillerij die kunst wordt genoemd en alleen maar goed staat bij de schrootboer.

    Hoe kunnen ze–en durven ze–zoiets moois zo te verkrachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s