Nieuw hoofdkantoor Rabobank Utrecht

‘De Verrekijker’

Vorige maand heb ik het nieuwe kantoor van Rabobank, ontworpen door architect Kraaijvanger Urbis, bezocht.

Het nieuwe hoofdgebouw bestaat uit twee enigszins verdraaide ronde torens, ieder 105 meter hoog. Deze zijn door een glazen huid samengevoegd.
Op vloerniveau worden de twee torens gekoppeld met een doorgaande vloer. Deze vloer springt per vier vloeren een stuk naar binnen, zodat een vier verdiepingen hoog atrium ontstaat. Rond de torens wordt een grote hal, de plaza, met allerlei voorzieningen zoals horeca gebouwd.



‘De ‘Verrekijker’ is van buiten én van binnen innovatief. Duurzaam, transparant en met een onconventioneel interieur. Een mijlpaal in de Nederlandse bedrijfshuisvesting’ (Rabobank)

Nog niet helemaal lekdicht……………

Over klaasamulder

kunst & cultuur
Dit bericht werd geplaatst in architectuur, foto en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Nieuw hoofdkantoor Rabobank Utrecht

  1. P.H.M van de Kletersteeg zegt:

    Wel, modern,.leuke constructie.
    Maar neem de architect mee naar de bovenste verdieping en gooi hem eraf; heeft ie verdiend; hij verpest het landschap ermee.
    Hoe komt het dat ze een paar honderd jaar terug zo mooi bouwden en nu zo afgrijselijk?
    Een virus?
    Niemand kijkt meer naar wetmatigheden?
    Omgeving b.v.?

  2. lebonton zegt:

    die laatste kan ook van bluswater zijn, want er is nogal eens een brandje geweest.

  3. klaasamulder zegt:

    Dit is op Afdeling Kunst & Cultuur (II) herblogden reageerde:

    Rabobank ontslaat 9000 medewerkers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s