Denkeiland

filosofen in de Westerse geschiedenis

Sartre

Beeldhouwster en fotografe Eveline van Duyl (Groningen)beeldde een aantal van de belangrijkste filosofen in de Westerse geschiedenis uit. Zij maakte daarvoor gebruik van de meest uiteenlopende materialen, zoals dakbedekking, klosjes garen, gips, bont, houtfineer, paardenhaar, parelmoer en aangespoeld hout. Zo krijgt iedere filosoof zijn eigen gezicht, waarin tragiek en persoonlijkheid voelbaar worden.
De beelden zijn geplaatst op strijkplanken, die symbool staan voor herhaling, steeds weer dezelfde handelingen en dezelfde gedachten. Samen vormen de filosofen als het ware Denkeilanden in de ruimte.

Annah Arendt

Roussau

De beelden op strijkplanken zijn te zien in museum Beelden aan Zee in Scheveningen en de Aakerk in Groningen.

Over klaasamulder

kunst & cultuur
Dit bericht werd geplaatst in beeldende kunst, foto, geschiedenis, groningen, kunst, museum, tentoonstelling en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Denkeiland

  1. reinjohn zegt:

    Ik zeg niks maar ik denk fiks. Het is Zen. Pure Zen. Laat die analyses maar los en de versplintering van de werkelijkheid verdwijnt om plaats te maken voor de harmonie van het ene. Dat lukt goed als je het gedroogde wasgoed moet strijken. Vooral als er wijsgeren op de plank met je meedenken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s