Nieuwe Uitleenschatten

Dit jaar presenteert het CBK Groningen samen met SBK Amsterdam voor de achtste maal Nieuwe Uitleenschatten in de Der Aa-kerk. Drie presentaties van telkens twee weken met werk van in totaal 33 kunstenaars.

Het werk van Frode Bolhuis (Enschede 1979) ontstaat uit een onbedwingbare nieuwsgierigheid naar zijn ware identiteit. Bolhuis ziet zichzelf als een reservoir van herinneringen en gevoelens, van waarden en meningen, van gedachten en fantasieën, van tradities en ontdekkingen, van talenten en verworvenheden. Uit dit reservoir put hij zijn kunst. Elke dag wordt het voller, hoewel lang niet alles erin terecht komt. Uit de onmetelijke veelheid van het leven is hij voortdurend, bewust maar vooral ook onbewust, aan het selecteren: dat wel, dat niet. Dat wat blijft is wat Frode Bolhuis tot Frode Bolhuis maakt – tenminste, zo luidt de theorie. Met zijn kunst doet hij in feite niets anders dan steeds opnieuw die theorie toetsen aan de praktijk.

That what remains (2011)

Over klaasamulder

kunst & cultuur
Dit bericht werd geplaatst in beeldende kunst, foto, groningen, kunst, tentoonstelling en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Nieuwe Uitleenschatten

  1. Jezzebel zegt:

    Mooie collectie weer.
    .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s