Het lied van de Eems

Het Grote Gebeuren

Zaterdagmiddag gaf de Groningse schrijfster Aafke Steenhuis een lezing in de Centrale Bibliotheek Groningen over haar volgende week te verschijnen boek “Het lied van de Eems” over deze grensrivier en het land waardoor ze stroomt.

De Eems is een raadselachtige getijdenstroom aan de rand van Nederland en Duitsland. Aafke Steenhuis, geboren in Delfzijl aan de Eems, reisde langs de rivier, van de Noordzee-monding bij het Waddeneiland Borkum, naar de bron in het Teutoburgerwoud. In het noorden is de Eems grauw van het slib en wordt zij de gele rivier genoemd. In het zuiden gaat zij door voor de schoonste rivier van Duitsland. Aafke Steenhuis praat met zangers, havenbazen, vissers, historici, schrijvers, boeren, schilders en geologen en geeft een veekleurig en veelzijdig beeld van deze betoverende rivier.

Het grote gebeuren is het proza festival in Groningen van 11 t/m 13 november.

N.B.

Zie ook een eerdere bijdrage met foto’s van de Eems bij Delfzijl.
en een blog over Aafke Steenhuis.

Over klaasamulder

kunst & cultuur
Dit bericht werd geplaatst in beeldende kunst, delfzijl, foto, geschiedenis, groningen, kunst, natuur, poezie, tentoonstelling en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Het lied van de Eems

  1. de stripman zegt:

    Interessant ! Wordt er ook melding gemaakt van de ruzietjes tussen Nederland en Duitsland over waar precies de grens ligt en wie waar nieuwe industrie mag ontwikkelen ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s