Een nieuwe route naar het Forum

Onderzoek naar een nieuwe cultuurtempel in Groningen

huidige oostwand Grote Markt

(de foto is aan de eind van deze middag genomen)

In opdracht van de gemeente Groningen en de provincie Groningen heeft de commissie Groninger Forum, onder voorzitterschap van Jan Terlouw, de plannen voor het Forum tegen het licht gehouden. Aanleiding voor het instellen van de commissie was de gerezen twijfel bij Provinciale Staten over de bijdrage van het Forum aan de versterking van de economische structuur van Groningen en de onderbouwing van de exploitatieopzet.

maquette Forum

Vandaag werden de resultaten gepresenteerd.

De commissie is van mening dat de kern van het concept van het Forum, met filmzalen, tentoonstellingsruimte, bibliotheek en horeca, goed is, maar nog wel gepolijst moet worden. De commissie doet enkele suggesties om het concept te verrijken. Maar de commissie ziet geen aanleiding om het concept radicaal te veranderen. De commissie heeft diverse ideeën ontvangen om de invulling van het Forum te verbeteren. De commissie vindt de meeste van deze voorstellen weinig realistisch en weinig waarde toevoegen. Het idee dat de commissie het meest heeft gehoord, het Newseum, kan het concept op onderdelen wel versterken maar niet vervangen.
De commissie is tevens van mening dat er geen commerciële activiteiten in het Forum moeten komen.

Het volledige rapport van de commissie en de aanbiedingsbrief aan de Raad is hier downloaden. De opdrachtformulering voor de commissie met de bijbehorende brief van 19 januari 2011 van de colleges van B&W en GS aan Raad en Staten van Groningen kan hier worden gedownload.

(De header van mijn blog is een foto waar ik de oostwand van de Grote Markt bekijk, eind vorig jaar gemaakt)

N.B.

Zie ook een eerder bijdrage met de bouwplaat van het Forum.

Over klaasamulder

kunst & cultuur
Dit bericht werd geplaatst in architectuur, groningen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Een nieuwe route naar het Forum

  1. Geanoevany zegt:

    чудо-диета японская диета излосредства для похудения лида миаози отзывырозмари конли “диета для бедер”правильное питание после длительного голодания 20 сутоку кого жена ездиет отдыхать отдельнопохудеть с тироксиномкак похудел алексей ковальковописание психологических методик для похудения доктора борменталягречнивая и рисовая диетакто принимал лида ксин для похудения поделитесь результатомкак похудеть с помощью кремлевскойкак я похуделаотзывы кремлевская диета и физические нагрузкидиеты для беременныхкак похудеть если ничего не помогаеторт телепередача здоровье маргарита королёва диетологдиета холицисто-панкреатитаправильное питание в 6 летдиеты для кормячих мамкакие упражнения нужно делать чтобы похудели руки

  2. LobsterBubster zegt:

    Прокачаться и получить много алмазов и монет, можно очень быстро и очень легко!
    http://secret-house.tk – заходим и качаемся!

  3. Pingback: Bouwterrein Groninger Forum | Afdeling Kunst & Cultuur

  4. klaasamulder zegt:

    Vandaag een fotoimpressie van de bouwplaats.

Plaats een reactie